Nuffnang

Sunday, June 10, 2012

Satok jadi kawasan wayarles percuma dalam tempoh sebulanPosted on June 10, 2012, Sunday

KUCHING: Seluruh warga Satok di sini akan menikmati perkhidmatan tanpa wayar secara percuma semula dalam jangka masa sebulan ini.

Menteri Perumahan Datuk Amar Abang Johari Tun Abang Openg memberitahu, kemudahan itu yang sebelum ini berhadapan dengan masalah teknikal akan siap dibaiki tidak lama lagi., Katanya, projek bernilai RM80,000 itu ditanggung sepenuhnya oleh kerajaan.

“Diharapkan penduduk Satok akan memanfaatkan kemudahan yang disediakan ini sebaik mungkin,” katanya ketika merasmikan program motivasi Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) di Kompleks Belia dan Sukan, di sini, semalam.

Hadir sama, Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Datuk Fadillah Yusof, dan pengerusi penganjur merangkap ketua pemuda Parti Pesaka Bumiputera (PBB) Satok Ir Irwan Hasbi.
Abang Johari yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN)Satok memberitahu, kemudahan tersebut diharap tidak disalah guna khasnya dengan menulis blog untuk menentang kerajaan.

Sebaliknya, katanya, ia harus digunakan untuk menambah ilmu, khususnya oleh golongan pelajar yang bakal menduduki peperiksaan.

Beliau turut memberitahu beberapa sekolah di kawasan itu akan turut menjalani proses menambah baik kemudahan seperti Sekolah Kebangsaan Merpati Jepang, SK Combined, SK Chung Hua dan lain-lain.

Abang Johari turut menyeru golongan pelajar untuk meningkatkan daya kreativiti dan inovasi memandangkan pembangunan negara berkisar kepada perkara tersebut.

Sambil menekankan ibu bapa mempunyai peranan penting dalam pendidikan anak-anak katanya, golongan pelajar turut memainkan peranan penting untuk melengkapkan diri dengan pengetahuan dan kemahiran yang ada bagi menyumbang kepada masa depan yang lebih cerah.

“Sebab itu penting untuk mereka dibimbing dalam acuan tersebut agar mempunyai nilai tambah selaku modal insan berkualiti pada masa hadapan,”

0 comments:

Post a Comment

Nuff Box

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites